Gubbröra

Efter en liten välbehövlig paus i bloggandet är jag nu tillbaka redo att börja pumpa ut recept och inspiration. Jul och nyårshelgerna är ju fulla av mat av alla de slag och man har inte riktigt all ork i världen att ställa sig och laga mat igen. Men något som är väldigt enkelt och snabbt är en gubbröra. Man kan ha den som en förrätt, till frukost eller helt enkelt mumsa på den bara för att det är så gott! Så här gör jag min...



3 ägg
1 burk ansjovis
1/2 dl hackad dill
1 msk kaviar
1 msk gräddfil
salt och peppar

Koka äggen i ca 10 minuter. Skala och hacka dem. Har du en äggskivare kan du använda den. Vänd ägget några gånger så får du fint ägghack. Hacka ansjovisen, släng inte spadet. Blanda med äggen och lägg i övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar och ansjovisspad. Klart!

Kommentarer
Postat av: Mårtenssons kök

Åh, det var länge sedan, alldeles för länge sedan, vi serverade gubbaröra. Det är ju så gott på en knäckemacka med en god öl till.

2011-01-16 @ 12:33:21
URL: http://martenssonskok.blogspot.com
Postat av: Boel

Ja visst är det fantastiskt på knäcke...

2011-01-16 @ 13:04:00
URL: http://battremedbacon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen