Körsbärsmarmelad med vanilj
Lovade att återkomma med recept på min saft- och syltningsfestival när jag var hemma i Västergötland och här kommer nu en fantastisk god marmelad jag gjorde.


1/2 kg sura körsbär
1/2 kg söta körsbär, det går nog alldeles utmärkt att göra på bara söta om man inte har något träd med sura
1 kg syltsocker
1 vaniljstång
atamon
Stoppa in några burkar i ugnen på 100 grader ett tag för att sterilisera dem, skölj dem sedan med atamonlösning.
Kärna ur alla körsbär, detta är kladdigt och härligt, så ta på dig ett förkläde! Koka upp bär, en delad vaniljstång och socker och låt koka i 4 minuter. Skumma noggrant! Ta sedan kastrullen från värmen och låt stå i 15 minuter innan du hället upp den på burk. Förslut burken genast, då bildas vacuum som gör att sylten inte blir dålig.
1/2 kg söta körsbär, det går nog alldeles utmärkt att göra på bara söta om man inte har något träd med sura
1 kg syltsocker
1 vaniljstång
atamon
Stoppa in några burkar i ugnen på 100 grader ett tag för att sterilisera dem, skölj dem sedan med atamonlösning.
Kärna ur alla körsbär, detta är kladdigt och härligt, så ta på dig ett förkläde! Koka upp bär, en delad vaniljstång och socker och låt koka i 4 minuter. Skumma noggrant! Ta sedan kastrullen från värmen och låt stå i 15 minuter innan du hället upp den på burk. Förslut burken genast, då bildas vacuum som gör att sylten inte blir dålig.
Kommentarer
Trackback