Vårkänslor

Nu när solen börjar titta fram och temperaturen rör sig på plusgrader blir jag inte bara sugen på fisk med kalla såser utan även på fräscha sallader. Något sam jag tycker är gott är att blanda i nötter i salladen. Det blir en trevlig brytning i textur när man får något knaprigt i munnen. Extra gott blir det om man torrrostar nötterna i en het stekpanna eller i ugnen, då kommer smakerna fram ännu mer.
Denna salladen gjorde jag med kyckling, fetost, avocado och valnötter. Till den gjorde jag en senapsvinägrett.



Senapsvinägrett

Lagom till en stor salladsskål

3 msk olivolja
1,5 msk vinäger (jag använde en blandning av rödvinsvinäger och sherryvinäger, men balsamvinäger eller vitvinsvinäger går också bra)
1,5 tsk dijonsenap
1 tsk honung
salt och peppar

Blanda ihop allt och vispa runt oordentlig så dressingen emulgerar. Blanda i din sallad.

Kommentarer
Postat av: Nena

Haller med om att man andrar smaker och vill ata lite lattare nu nar varmen kommer fram. Har har vi runt 20 grader under dagen, helt underbart!

Din sallad ser rktigt god ut, maste se till att kopa hem ingredienserna och testa;)

Ha en harlig kvall,

Nena

2011-04-05 @ 22:26:44
URL: http://paradiserecipe.com/?lang=se
Postat av: Nena

Haller med om att man andrar smaker och vill ata lite lattare nu nar varmen kommer fram. Har har vi runt 20 grader under dagen, helt underbart!

Din sallad ser rktigt god ut, maste se till att kopa hem ingredienserna och testa;)

Ha en harlig kvall,

Nena

2011-04-05 @ 22:27:48
URL: http://paradiserecipe.com/?lang=se
Postat av: Nena

Haller med om att man andrar smaker och vill ata lite lattare nu nar varmen kommer fram. Har har vi runt 20 grader under dagen, helt underbart!

Din sallad ser rktigt god ut, maste se till att kopa hem ingredienserna och testa;)

Ha en harlig kvall,

Nena

2011-04-05 @ 22:28:27
URL: http://paradiserecipe.com/?lang=se
Postat av: Nena

oj forlat, vet inte vad som hant men ser nu att jag skrivit tre ganger;( Forlat, ville inte spamma!

Kramisar

2011-04-05 @ 22:35:07
URL: http://www.paradiserecipe.com
Postat av: Bror

Textur är nästan lika viktigt som smak.



Kramisar!

2011-04-08 @ 20:37:38
Postat av: karin - trattoria

så gott!

2011-04-09 @ 10:06:02
URL: http://trattoria.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen