Blomkålssoppa

När kylan tränger sig på är det underbart att värma sig med en god soppa. Soppor är enkla att göra, billiga och alla tycker om en god soppa. Man kan äta soppa som förrätt, lunch eller middag. Fantastiskt helt enkelt.



Blomkålssoppa 2 port

1 huvud blomkål
1 gul lök
2 dl mjölk
20 gr smör
salt o vitpeppar

persilja och kallpressad rapsolja till servering (olivolja fungerar också...)

Hacka löken och fräs den några minuter i en gryta. Tillsätt blomkålen, uppbruten i små buketter, och häll på vatten tills det täcker kålen. Koka blomkålen tills den är mjuk. Häll då av en del av vattnet, spara ca 2 dl. Mixa med en mixerstav eller i en blender. Häll i mjölken och låt koka upp igen. Red med maizena om du tycker att den är för rinning. Smaka av med salt och peppar. Precis innan servering blanka av soppan med genom att smälta ner en klick smöroch rör om ordentligt. Garnera med hackad persilja och kallpressad rapsolja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen