Skärgårdssill
Skärgårdssill... Visst, midsommar är över, men man behöver väl inte sluta äta sill för det? Sill är gott, punkt slut. Om ni inte vill äta mer sill i sommar, kan ni ju spara receptet till jul, för den här sillen var jätte-, jättegod!
Använd den inlagda sillen härifrån eller köp 5-minuterssill om du inte orkar lägga in själv. Har du bara en inlagd sill går det på några minuter!
Inlagd sill i bitar, avrunnen, lagom för en burk (ca 4 inläggningsfiléer)
2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
1 burk stenbitsrom
1/2 dl hackad dill
1/2 dl hackad gräslök
1/2 dl finhackad rödlök
Blanda ihop alla ingredienserna till såsen och vänd sedan försiktigt ner den avrunna sillen. smaka av med salt och peppar. Häll upp i en fin burk och njut!
Inlagd sill i bitar, avrunnen, lagom för en burk (ca 4 inläggningsfiléer)
2 dl creme fraiche
1 dl majonäs
1 burk stenbitsrom
1/2 dl hackad dill
1/2 dl hackad gräslök
1/2 dl finhackad rödlök
Blanda ihop alla ingredienserna till såsen och vänd sedan försiktigt ner den avrunna sillen. smaka av med salt och peppar. Häll upp i en fin burk och njut!
Kommentarer
Postat av: Nena
Ahh vad gott det ser ut, alskar sill!! Ska se om jag hittar inlagd sill har i Italien annars ska jag se till att fixa det sjalv:))
Postat av: Emma
Vilken underbar blogg! Blir sugen på allt :)
Postat av: Emmas Kök
Ser mycket gott ut!
Trackback