Citrus- och chilisill

Dags för sill nummer två i midsommarkavalkaden. En lite roligare citrus- och chilisill med både syra och sting.



Citrus- och chilisill

4 filéer inläggningssill

0,5 dl ättika
1 dl socker
1.5 dl vatten
1 halv rödlök
1 röd chili
1 lime
1 citron
3 lagerblad
3 kryddpepparkorn

Tvätta citron, lime och chili ordentligt. Dra av cest från både lime och citron, skär resten i skivor. Skär av roten från chilin och knacka ur kärnorna genom att rulla den mellan händerna och sedan skaka ur den. Skär chilin i fina skivor. Skiva löken. Hetta upp alla ingredienser till lagen ( ättika, socker, vatten, cest, lök, kryddpeppar, lagerblad och chili) tills sockret löst sig.



Skölj av sillfiléerna och skär dem i lagom bitar. Varva sedan sill med citrusskivor och grejset från lagen i en burk och häll på lagen så det täcker ända upp. Låt stå i en dag. Ta sedan ut citrusskivorna från burken, de kan göra att det blir beskt och för kraftig citrussmak. Låt resten stå och dra i ytterligare ett dygn. Dekorera sedan med nya skivor citrus när du ska servera sillen.


Kommentarer
Postat av: Johanna

Å, sill som är så gott.. Till jul brukar vi också äta sill med citroninläggning. Urgott ju! Jag äter inte för att leva, jag lever för att äta tror jag, haha;) Till midsommar ska jag frossa i sill! Har förresten redan tjuvstartat..

2010-06-20 @ 21:16:46
URL: http://johannasklimatsmartamat.blogg.se/
Postat av: Linda

Såg jättegott ut

2010-06-20 @ 22:37:50
URL: http://sweetkay.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen