Carbonara, helt enkelt

Svensken är ett sås-älskande folk, och jag gillar sås lika mycket som alla andra, men när det kommer till Spagetti Carbonara blir jag nästan arg över hur den klassiska pastarätten har förvanskats av tunga feta gräddsåser. Bacon i en gräddig sås som hälls på pasta är INTE en carbonara. Denna klassiska italienska rätt tillagas med pasta, bacon (eller sidfläsk), parmesan, ägg-gula och massor av svartpeppar. Rätten har fått sitt namn (Kolarhustruns pasta) av att pepparn ser ut som soten från en kolare...



1-2 port.

Lagom mängd spagetti
1 pkt bacon
1 dl parmesan
2 ägg-gulor
svarpeppar

Koka spagettin tills den är al dente. Stek under tiden baconet och riv osten. När pastan är klar häll av vattnet, spara ca 2 msk av pastavattnet och häll tillbaka pastan och vattnet i kastrullen. Häll i bacon, ost och ägg-gulor, peppra rikligt och servera omgående. Klart! Enkelt, snabbt och mycket gott!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen