Helstekt kyckling med chorizo- och tomatsallad

Vi helgrillade kyckling häromdagen. Jättelätt, bara lägga den på indirekt värme på grillen och låta den vara där i en och en halv timme med locket på, sen är det klart.



Så här enkelt gör du kycklingen; Gnid in kycklingen i olja, salt, peppar, citronzest, citronsaft samt de örter du önskar, t ex timjan, rosmarin eller persilja. Stoppa in resten av citronen in i kycklingen.  Ställ den över indirekt värme på grillen i ca en och en halv timme tills köttsaften är genomskinlig när du sticker i lårbenet.



Tomatsallad

Blandade tomater
1-2 trevliga, köttiga chorizo
1 paprika
1 gul lök
persilja
Salt o peppar
vitvinsvinäger

Skär upp tomaterna i lite olika stora bitar. Dela upp paprikan och skär löken. Blanda ihop allt med persilja, kryddor och lite vinäger. Skär chorizon i skivor och stek dem ganska hårt så de släpper mycket fett. Häll i allt i salladen. Blanda ihop allt och njut!

Kommentarer
Postat av: Nena

riktigt smaskigt, bade kycklingen och salladen! Helt i min smak:-)

Onskar en harlig helg!

Kramar,

Nena

2010-08-06 @ 12:26:54
URL: http://www.paradiserecipe.com
Postat av: Ansam Palmqvist

Ja, det är ju riktigt enkelt att göra, så man undrar varför man alltid har köpt dem.

2010-08-06 @ 12:31:02
URL: http://ikoketmedansam.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen