Skarbäckslunds öl årgång 2009

När man pratar om att brygga öl hemma får många en bild i huvudet av en köpt ölsats som står och bubblar i en hink i badkaret och en öl som är knappt drickbar. Men det behöver inte alls vara så! Det finns en mängd eldsjälar världen över som brygger riktigt bra öl och som jobbar hårt för att få fram rätt smaker. De väljer noggrant ut de malt-, humle- och jästsorter de vill använda och brygger sin öl under noggrann uppmärksamhet. Jag avundas dessa människors hängivenhet till sin hobby och den tid och ork som läggs in i hantverket!



Igår hade jag äran att få prova igenom Skarbärckslunds ölsortiment från året. Vi provade en massa sorter, inklusive de lite misslyckade varianterna, och vi jämförde med motsvarade öltyper från systembolaget. Vi provade en ljus lager av "stor stark"-typ med motsvarande Pripps Blå, en pale ale med motsvarande Sierra Nevada pale ale, samt en porter med motsvarande Carnegie porter. Alla ölerna var överaskande bra, men det som var absolut bäst var portern, en kraftig, mörk, härlig öl som slog sin kommersiella motpol med hästlängder!

Stort tack till Gustav för en trevlig och lärorik kväll och om du har blivit intresserad av hembryggeri kan du titta in på Svenska hembryggarföreningens webplats.

Kommentarer
Postat av: Herr Klunk

Hej! Nä, vi har inte kommit så långt som till hembryggeri ännu. Jag har läst lite om det och humle och sådär men det känns lite långsökt för oss just nu.



Vi har hållit bloggen "hemlig" tills idag när jag la in den på bloggtoppen och bloggportalen. Så du publicerade den första kommentaren och det tackar vi för!



Tipsa gärna andra om oss. Vi gör det här för skoj skull och vill att folk ska våga prova fler öl!



Med vänliga hälsningar

Herr Klunk

2009-11-13 @ 14:18:13
URL: http://ölsugen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen