Grillade lammracks med bacon och grillad citron

Det blev en hel del grillande i helgen, precis som det ska vara på sommaren. Lammracks är en liten favorit som gör sig väldigt bra på grillen, speciellt när de ligger i en citronolja med vitlök, timjan och rosmarin. Till lammet serverade jag en grillade bacon bitar, grillad citron, fräsch tomatsallad, fetaostcreme och kokt färskpotatis som fått ligga i ett foliepaket med lite olivolja och lite hela vitlöksbitar.



4 port

ca 1 kg lammracks
1 citron
2 dl citronolja
några kvistar timjan
några kvistar rosmarin
2 klyftor vitlök
300 gr hel rökt sidfläsk

Dela upp lammracken i lagom stora bitar (3 eller 4 ben). Blanda ihop oljan med örterna och krossad och hackad vitlök. Låt ligga någon timme. Skär sidfläsket i centimetertjocka skivor.

Nu kan du om du vill blanda ihop en tomatsallad med tomat, rödlök, balsamico och olivolja, dela upp citronen,  blanda ihop en fetaostcreme (klicka på länken för recept). Det kan också vara dags att koka potatisen, för att sedan lägga den i ett foliepaket med olivolja, vitlök, salt och peppar. Man kan gott hinna dricka ett glas rött samt att sätta på grillen.

När du har fått en bra temperatur på grillen lägg på lammet och citronbitarna. Lägg även på potatispaketet, gärna på indirekt väme... Grilla lammet i några minuter på varje sida, beroende på vilken stekgrad du gillar. Salta och peppra och pensla med oljan som är kvar från marinaden. Känn på köttet medan du grillar så kan du känna dig till när det är bra (inte för fast, inte för löst=medium), sedan kan de ligga lite på indirekt värme ett litet tag medan du grillar baconbitarna. Klart att njutas med lite rödvin och goda vänner!











Avsluta gärna middagen med en fantastisk solnedgång!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen