Pappardelle med kyckling och sparris
Hur kul är det att skriva om pasta egentligen? Bättre att bara masa sig ut i köket och laga den. Här är en riktigt god pasta med färsk pappardelle, kyckling och sparris.

2 port
1 paket färsk pappardelle
2 kycklingfiléer
1 dl semitorkade tomater (eller soltorkade)
1 knippe sparris
1 klyfta vitlök
2 dl grädde
2 dl riven parmesan
10 blad färsk salvia
olivolja
salt och peppar
Sätt på en kastrull med pastavatten. Dela kycklingbitarna i mindre bitar och stek dem i olivoljan en panna. Lägg i vitlök, salvia och tomater och fräs runt ett tag. Häll på grädden och koka tills kycklingen är klar. Dela upp sparrisen i mindre bitar och lägg dem i såsen så de får koka några minuter. Under tiden koka pastan enligt anvisningar på paketet. När den är klar lägg över 1 dl av pastavattnet i såsen samt den avrunna pastan. Vänd runt med parmesanen. Smaka av med salt och peppar.
Kommentarer
Postat av: Michael Holmgren
Koka ihop
Trackback