Pappardelle med kyckling och sparris

Hur kul är det att skriva om pasta egentligen? Bättre att bara masa sig ut i köket och laga den. Här är en riktigt god pasta med färsk pappardelle, kyckling och sparris.



2 port

1 paket färsk pappardelle
2 kycklingfiléer
1 dl semitorkade tomater (eller soltorkade)
1 knippe sparris
1 klyfta vitlök
2 dl grädde
2 dl riven parmesan
10 blad färsk salvia
olivolja
salt och peppar

Sätt på en kastrull med pastavatten. Dela kycklingbitarna i mindre bitar och stek dem i olivoljan en panna. Lägg i vitlök, salvia och tomater och fräs runt ett tag. Häll på grädden och koka tills kycklingen är klar. Dela upp sparrisen i mindre bitar och lägg dem i såsen så de får koka några minuter. Under tiden koka pastan enligt anvisningar på paketet.  När den är klar lägg över 1 dl av pastavattnet i såsen samt den avrunna pastan. Vänd runt med parmesanen. Smaka av med salt och peppar.

Kommentarer
Postat av: Michael Holmgren

Koka ihop

2012-06-15 @ 09:36:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen