Snabb fredagsmat

Idag är det fredag och man är trött efter en arbetsvecka, men vill ändå laga till något gott. Då tycker jag att en snabblagad gnocchirätt passar utmärkt! Mycket snabbt, enkelt och härligt gott med de lena små potatiskuddarna som smälter i munnen. Visst, man kan göra dem själv, men en fredag som denna köper man dem färdiga och serverar med en svampsås och skottsallad.



2-3 port

1 pkt gnocchi
2 dl creme fraiche
2 dl mjölk
10 champinjoner
5 shiitake
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 msk sherryvinäger, eller balsamico
2 dl riven parmesan
salt o peppar

Kvarta svamparna, strimla löken och hacka vitlöken. Stek allt i en panna tills löken är karamelliserad och svampen har fått fin färg. Salta och peppra. Häll på vinägen och fräs en minut till. Häll sedan på mjölk och creme fraiche och koka upp. Blanda ner en dl parmesan, spara resten till servering. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.

Koka gnocchin i välsaltat vatten tills den flyter upp till ytan, ca 2-3 minuter. Servera med parmesan och skottsallad vänd i en god olja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen