laxfjärilar med romsås

Våren börjar komma och med den kommer lusten att äta fisk med kalla såser. Romsås är en favorit hos mig och så enkelt och snabbt att göra.



2 port

400 gr laxfilé
2 dl gräddfil
1 burk stenbitsrom
1/2 rödlök
1 knippe dill
1 citron
400 gr potatis
salt och peppar


Börja med att koka potatis i saltat vatten.

Hacka löken fint och blanda med gräddfil, rom och hackad dill. Pressa i en halv citron och smaka av med salt och peppar.

Skär laxen i 2 bitar och dela varje bit i mitten fast inte hela vägen igenom utan bara till skinnet (se bilden). Vänd sedan upp den som på bilden.



Salta och peppra laxen på båda sidorna och stek sedan i stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Servera allt med en klyfta citron och en dillvippa. Njut av vårkänslorna!


Kommentarer
Postat av: Julia

Hej!

Fantastisk blogg, klockrent namn och fin fina bilder. Lägger till som favorit och kommer återkomma för att inspireras. Tack!

2011-03-29 @ 22:44:58
URL: http://dinnertoday.blogspot.com/
Postat av: Brodern

Klassiskt och gott det där!

2011-04-08 @ 20:39:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen