laxfjärilar med romsås
Våren börjar komma och med den kommer lusten att äta fisk med kalla såser. Romsås är en favorit hos mig och så enkelt och snabbt att göra.


2 port
400 gr laxfilé
2 dl gräddfil
1 burk stenbitsrom
1/2 rödlök
1 knippe dill
1 citron
400 gr potatis
salt och peppar
Börja med att koka potatis i saltat vatten.
Hacka löken fint och blanda med gräddfil, rom och hackad dill. Pressa i en halv citron och smaka av med salt och peppar.
Skär laxen i 2 bitar och dela varje bit i mitten fast inte hela vägen igenom utan bara till skinnet (se bilden). Vänd sedan upp den som på bilden.

Salta och peppra laxen på båda sidorna och stek sedan i stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Servera allt med en klyfta citron och en dillvippa. Njut av vårkänslorna!
400 gr laxfilé
2 dl gräddfil
1 burk stenbitsrom
1/2 rödlök
1 knippe dill
1 citron
400 gr potatis
salt och peppar
Börja med att koka potatis i saltat vatten.
Hacka löken fint och blanda med gräddfil, rom och hackad dill. Pressa i en halv citron och smaka av med salt och peppar.
Skär laxen i 2 bitar och dela varje bit i mitten fast inte hela vägen igenom utan bara till skinnet (se bilden). Vänd sedan upp den som på bilden.


Kommentarer
Postat av: Julia
Hej!
Fantastisk blogg, klockrent namn och fin fina bilder. Lägger till som favorit och kommer återkomma för att inspireras. Tack!
Postat av: Brodern
Klassiskt och gott det där!
Trackback