cous-coussallad med citron, tomat och persilja
Om man vill vara lite nyttig, och det vill man ju ofta så här års, kan det vara trevligt med en liten cous-coussallad. Den här är inspirerad av en libanesisk tabbouleh och är ett gott tillbehör till exempelvis kött eller kyckling.


4 port
4 dl cous-cous
1 citron
2 tomater
1/2 dl olivolja
1 dl hackad persilja
1 krm spiskummin
salt
Koka upp 5 dl saltat vatten med olivoljan och spiskummin. Häll i couscousen och ställ åt sidan. Hacka tomaterna. När cous-cousen sugit upp vattnet ställ in i sval för att kallna. Blanda sedan i tomaterna, persiljan och saften från en citron. Snabbt, enkelt och fräscht!
4 dl cous-cous
1 citron
2 tomater
1/2 dl olivolja
1 dl hackad persilja
1 krm spiskummin
salt
Koka upp 5 dl saltat vatten med olivoljan och spiskummin. Häll i couscousen och ställ åt sidan. Hacka tomaterna. När cous-cousen sugit upp vattnet ställ in i sval för att kallna. Blanda sedan i tomaterna, persiljan och saften från en citron. Snabbt, enkelt och fräscht!
Kommentarer
Trackback