Hamburgare

Nästa vecka är en härlig fotbollsvecka med fina Champions league-matcher och då är det bra att ladda kylskåpet med ingredienser för att göra riktigt schyssta hamburgare. Om man inte orkar ställa sig att göra pommes frites (och vem orkar det?) så tycker jag att det blir riktigt smarrigt med chips som tillbehör.



Hamburgare 2 port

400 gr nötfärs
1 dl vatten
1 msk liquid smoke
1 knivsudd sambal oelek
salt och peppar

Blanda helt enkelt ihop alla ingredienser till en jämn och fin smet. Gör ett stekprov med lite av smeten för att se om du fått rätt saltmängd. Forma till 2 stora hamburgare och platta till dem ordentligt, eftersom de drar ihop sig i pannan.

Innan du börjar steka gör klart alla tillbehör du vill servera till hamburgarna. Stek t ex upp bacon om du vill ha det till, skär alla grönsaker, etc. Stek hamburgarna ca 3-4 minuter på varje sida, beroende på vilken stekgrad du vill ha. Jag tycker att medium blir absolut bäst!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen