Kokt torsk med ägg- och persiljesås

Kokt torsk med ägg- och persiljesås är en riktig svensk klassiker! Jag tycker att det är en väldans bra rätt, den är mättande, enkel att göra och vansinningt god! Såsen, som egentligen bara är en bechamel, kan förberedas och sedan bara röra i äggen och persiljan när det är dags att servera.



4 port

ca 800 gr torsk
5 dl mjölk
3 msk vetemjöl
3 msk smör
salt o vitpeppar
4 ägg
1 dl hackad persilja

1 citron

potatis och brytbönor till servering

Börja med att koka äggen hårdkokta, skala dem och skär dem i små bitar. Ta fram en tjockbottnad kastrull och smält smöret och rör sedan ner mjölet. Rör tills det inte finns några klumpar kvar. Häll sedan på mjölken och koka upp under omrörning. När den börjat koka ska nu såsen vara tjock och härlig, är den inte det rör i lite mjöl till utblandat i vatten. Lägg nu torsken i sjudande saltat vatten med ett par citronskivor i. Sjud den i ca 10 minuter, beroende på torskens tjocklek. Nu kan du blanda i äggen och persiljan i såsen och värm upp den igen. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera med kokt potatis och kanske lite brytbönor eller dylikt.


Kommentarer
Postat av: Kalasgott

Vad du än lagar så vattnas det i munnen på mig! Mmmmm.... :-)

2010-09-11 @ 22:35:17
URL: http://kalasgott.blogg.se/
Postat av: wioletta

Hej alla recept du lägger ut gör att jag blir galen och bara vill laga mat.Sen har jag en fråga får man lägga din blogg som länk på min blogg för de lättare att ha koll på allt gott du lagar.

2010-09-15 @ 14:39:54
URL: http://wioletta.blogg.se/
Postat av: lovisa

husmanskost är bra grejer!

2010-09-15 @ 14:52:57
URL: http://lavitadilovisa.blogg.se/
Postat av: lucke

Hejsan, vad göres? :)

2010-09-15 @ 15:10:28
URL: http://modegrabben.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen