Bourbonflamberad trattkantarellsoppa

Det är kul att flambera. Man får leka med eld och sprit. Det känns lite farligt, men gör man det bara på rätt sått blir maten god och ingen skadar sig. I denna soppa flamberade jag svampen med Jack Daniels, men vilken whisky eller Cognac som helst skulle funka. Mumsigt blev det i alla fall! Tänk bara på att inte göra som jag gjorde på bilden och lämna redskapen kvar i kastrullen, ingen skada skedde, men lite osmart var det...



till ca 10 portioner (förrätt)

700 gr trattkantareller (jag använde förvällda)
5 dl grädde
5 dl mjölk
5 cl bourbon
1 stor bananschalottenlök
2 klyftor vitlök
1 stänk balsamvinäger
salt o peppar

Stek upp trattisarna med lök och vitlök tills det blir riktigt varmt. Stäng av fläkten och ta ur redskap ur kastrullen. Se till att ha ett lock vid sidan utifall ni behöver kväva elden. Häll på spriten och tänd eld med en tändsticka. Se till att dra bort armen fort så du inte bränner dig. Låt svampen brinna tills elden tar slut. Häll sedan på grädde, mjölk och krydda med salt och peppar. Låt soppan koka upp och mixa sedan med mixerstav. Smaka av igen och krydda mer om det behövs.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen