Pannbiff med svampsås
Igår blev det pannbiffar till middag. Enkelt, gott och med en krämig svampsås till...
2 port
400 gr nötfärs
1/2 gul lök
1 ägg
1 dl grädde
1/2 dl ströbröd
salt o peppar
ca 10 st champinjoner
3 dl grädde
1/2 gul lök
Blanda ägg, mjölk och ströbröd och låt stå ett tag. Finhacka och stek löken och blanda den med äggmixen. Blanda i färsen och salt och peppar och gör ett stekprov.
Stek upp svamp, vitlök och hackad gul lök. Häll på grädde och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar och red eventuellt.
Forma biffarna och stek dem i en panna på mellanvärme till de är klara, ca 4 minuter på varje sida, beroende på storleken på biffarna.
Servera med kokt potatis och någon grönsak.


2 port
400 gr nötfärs
1/2 gul lök
1 ägg
1 dl grädde
1/2 dl ströbröd
salt o peppar
ca 10 st champinjoner
3 dl grädde
1/2 gul lök
Blanda ägg, mjölk och ströbröd och låt stå ett tag. Finhacka och stek löken och blanda den med äggmixen. Blanda i färsen och salt och peppar och gör ett stekprov.
Stek upp svamp, vitlök och hackad gul lök. Häll på grädde och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar och red eventuellt.
Forma biffarna och stek dem i en panna på mellanvärme till de är klara, ca 4 minuter på varje sida, beroende på storleken på biffarna.
Servera med kokt potatis och någon grönsak.

Kommentarer
Postat av: LOSAN.se
Hur mycket mjölk? Står ej med bland ingredienserna :b
Postat av: Boel
Förlåt, det står fel i receptet skall vara en deciliter mjölk istället för grädde... Tack för att du såg det!
Boel
Trackback