Härliga revbensspjäll

Här kommer nu receptet på revbenspjällen. De passar lika bra framför Portugal-Nordkorea som i grillbersån. Revbenspjäll har en liten benägenhet att bli segs och torra, men jag kokar mina i en timme, sedan griljerar jag och kör dem i ugnen. Då blir de möra och saftiga! Receptet nedan innehåller ganska många ingredienser, men var inte rädd för att kolla vad du har i kylen hemma och byta ut någon eller några ingredienser... Smaka dig fram under tiden bara.



4 port.

1 kg knäckta, tjocka revben

1 dl honung
2 msk soya
1 msk söt senap
1 msk dijonsenap
2 msk matolja
2 tsk balsamvinäger
några stänk tabasco
3 msk BBQ-sås av valfri sort

3 msk Liquid smoke
salt

Dela revbenspjällen längs med benen. Koka dem i ca 1 timme i vatten med liquid smoke och ca 3 msk salt, till köttet nästan faller av benen.

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och vänd runt köttbitarna i den. Kör i köttet i ugn på ca 200 grader i 15 minuter. Ta ut och pensla dem emellanåt. När de har fått en fin yta är det bara att ta ut och njuta! Nu på sommartid kan man även med fördel grilla spjällen! Servera gärna med en god blue cheese dressing (recept kommer senare idag...)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen