Stekt lax med parmesansås

Det blir mycket fisk på sommaren... Kött känns lite tugnt och mäktigt och man blir ju aldrig speciellt hungrig när man svettas hela dagarna. Jag gjorde en stekt laxkotlett med en krämig parmesansås, som blev riktigt trevlig. Till laxen serverade jag en tomatsallad med en getostfeta samt färskpotatis.



2 port

2 laxkotletter
2 dl grädde
1 dl vitt vin
3 msk fiskfond
1/2 hackad gul lök
1 dl riven parmesan
mjöl till redning
25 gr smör
salt och peppar

Fräs löken i lite smör tills den svettas. Häll på vin och fond och koka ner till hälften av vätskan återstår. Häll i grädden och koka upp. Sänk värmen och lägg i parmesanen och rör om. Smaka av med salt och peppar.

Stek laxen i smör ca 3-4 minuter på varje sida.

Red under tiden av såsen med lite mjöl, utblandat i vatten lite i taget tills du får en bra konsistens. För mer om redning kolla här. Koka såsen ytterligare några minuter. Blanka av såsen med en klick smör och rör om tills den smält. Färdigt att avnjutas tillsammans med ett glas gott vitt vin!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen