Baconburgare

Nu är det hög tid att laga något med bacon igen, och vad kan vara bättre än att dagen efter en skaldjursfest få trycka i sig en härligt fet baconburgare? Vad man gillar att ha på sin burgare är naturligtvis valfritt men bacon och ost är nästan givet. Den här gången blev det BBQsås istället för hamburgerdressing, vilket var mycket gott!



Så här gör jag mina burgare:
2 pers

300-400 gr nötfärs
5 droppar liquid smoke
3 droppar tabasco
salt och peppar

Blanda allt i en bunke, och provstek en liten klutt så du vet att du har bra sälta. Forma sedan hamburgarna (tänk på att platta till den ordentligt, de kryper ihop i pannan. Stek baconen i panna, stek sedan burgarna i samma panna, lite baconfett blir god smak. Rosta av bröden i ugn och sedan är det klart att bygga burgarna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen