Biff med bacon- och getoststomp

Nu är jag tillbaka igen efter ett ofrivilligt stopp i bloggandet. Det är mycket att göra så här års och man hinner inte alltid uppdatera. Men nu är jag tillbaka med nya friska tag, som det heter.

Häromdagen plockade jag upp en trevlig biffrad ur frysen som jag serverade tillsammans med ett potatisstomp med bacon och getost i. Detta ackompanjerades av ett vitlök- och persiljesmör samt en snabb rödvinssky.2 pers

2 skivor biff

5 potatisar
1 pkt bacon
100 gr getost
25 gr smör

50 gr smör
1 klyfta vitlök
1 knippe persilja

1 dl rödvin
1 msk kalvfond
salt o peppar

Börja med att knapersteka baconen i små strimlor och lägga den på ett hushållspapper att torka av. Mosa sedan ihop smöret med pressad vitlök, salt, peppar och hackad persilja, spara lite persilja till stompet.

Skala och koka potatisen. Mot slutet av koktiden för potatisen börja stek köttet i en stekpanna på hösta värmen i början, sänk sedan till medelvärme när köttet fått lite färg. Stek ca 3-4 minuter på varje sida. När köttsaften börjar tränga upp ur köttet är det medium rare. Låt köttet vila några minuter medan du kokar ur stekpannan med rödvinet, 1 dl vatten samt kalvfonden. Reducera till hälften, red av med maizena och smaka av med salt och peppar.

När potatisen är mjuk, häll av vattnet och mosa med en gaffel. Lägg i smör, bacon och smulad getost samt överbliven hackad persilja. Smaka av med salt och peppar.

Voila! Maten är serverad...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen