Mustig köttgryta med svamp

Hösten börjar visa sig och äntligen är det åter ok att laga mustiga, härliga grytor. Nu finns det dessutom massor av svamp i markerna, eller butikerna, så varför inte göra en kombination. Grytan är ungefär som en bouef borgignon, mycket rödvin och naturligtvis bacon...



2 port
400 gr grytbitar av nöt
5 schalottenlökar
2 morötter
1 palsternacka
1 liten bit rotselleri
1 pkt bacon
1 bit salciccia (Kan exkluderas, hade en extra bit över)
5 champinjoner
3 msk syltlök
1/2 flaska rödvin
1 dl kalvfond
salt o peppar

till stekning:
4 champinjoner
1 näve kantareller
1 näve shitake



Hacka upp alla ingredienser till grytan och stek dem sedan i omgångar i en stekpanna. Lägg över i en gryta och pudra över mjöl och blanda runt. Häll på vin och fond och täck upp med vatten så allt täcks. Koka under lock på svag värme i ca tre timmar tills köttet är mört, smaka av med salt och peppar. Verkar det som om det blir för mycket vätska, låt grytan koka utan lock sista timmen, red av grytan om den fortfarande inte är tjock nog... Innan servering stek upp svampen i smör med lite lök. Servera med potatis, bröd eller sallad, eller allt på en gång...


Kommentarer
Postat av: Ida

tror inte det är google chrome som är problemet med utseendet.. jag har det nu och det ser bra ut :D

2010-08-31 @ 08:28:52
URL: http://bjarkstedt.webblogg.se/
Postat av: Rebecca

GOTT :D

2010-09-04 @ 20:33:35
URL: http://rebeccacecilia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen