Helstekt kyckling med chorizo- och tomatsallad
Vi helgrillade kyckling häromdagen. Jättelätt, bara lägga den på indirekt värme på grillen och låta den vara där i en och en halv timme med locket på, sen är det klart.


Så här enkelt gör du kycklingen; Gnid in kycklingen i olja, salt, peppar, citronzest, citronsaft samt de örter du önskar, t ex timjan, rosmarin eller persilja. Stoppa in resten av citronen in i kycklingen. Ställ den över indirekt värme på grillen i ca en och en halv timme tills köttsaften är genomskinlig när du sticker i lårbenet.


Tomatsallad
Blandade tomater
1-2 trevliga, köttiga chorizo
1 paprika
1 gul lök
persilja
Salt o peppar
vitvinsvinäger
Skär upp tomaterna i lite olika stora bitar. Dela upp paprikan och skär löken. Blanda ihop allt med persilja, kryddor och lite vinäger. Skär chorizon i skivor och stek dem ganska hårt så de släpper mycket fett. Häll i allt i salladen. Blanda ihop allt och njut!
Blandade tomater
1-2 trevliga, köttiga chorizo
1 paprika
1 gul lök
persilja
Salt o peppar
vitvinsvinäger
Skär upp tomaterna i lite olika stora bitar. Dela upp paprikan och skär löken. Blanda ihop allt med persilja, kryddor och lite vinäger. Skär chorizon i skivor och stek dem ganska hårt så de släpper mycket fett. Häll i allt i salladen. Blanda ihop allt och njut!
Kommentarer
Postat av: Nena
riktigt smaskigt, bade kycklingen och salladen! Helt i min smak:-)
Onskar en harlig helg!
Kramar,
Nena
Postat av: Ansam Palmqvist
Ja, det är ju riktigt enkelt att göra, så man undrar varför man alltid har köpt dem.
Trackback