Inte bara till gravlax...

Hovmästarsås... Sötsyrlig, med en liten hetta. En självklarhet till gravlaxen, men även en utmärkt sås till skaldjur som krabba, räkor och även hummer.





4 dl

0.75 dl svensk senap
1 msk dijonsenap
3 msk socker
3 tsk vitvinsvinager
2 krm vitpeppar
1 krm salt
1 äggula
1 dl mild rapsolja
1 dl hackad dill

Blanda ihop senap, socker, ägg, vinäger och kryddor i en bunke. Droppa sedan långsamt i oljan, blanda ner dillen. Smaka av och njut sedan...

Inte så knepigt, eller hur?

Kommentarer
Postat av: Mor igen

Jag kör i matberedare, går fort och bra som...behöver inte ens hacka dillen! Har ibland använt bra balsamvinäger istället, det blir inte så skarpt och pappa gillar det bättre. En annan variant är den som mormor gjorde, hon smakade av med lite sherry...

2011-11-22 @ 11:01:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen