Svävar inte på moln på Cloud Nine

Cloud Nine vid Norra Barntorget är en restaurang inspirerad av 20-talet franska imperialism och menyn visar delar från alla kolonierna. Man kommer in i en trevlig miljö med marmor, speglar och 20-tals posters på väggarna med en ljus och snygg bar. I bakgrunden sorlar musik som Madonna, hip hop och allt annat än fransk musik. Musiken gör inte direkt så att man hamnar i stämning för en trevlig middag utan känns mer som om man är på ett café.


Menyn är något spretig, men det får man väl acceptera när man valt olika kolonier som sin inspiration. Först smakade vi dumplings, två ångade räkgyoza och två friterade wontons med fläsk. Dessa var goda, men inget speciellt och för 135 kr känns det lite saftigt.

Till huvudrätt beställde jag in kalventrecôte med picklad tomat- och chilichutney, sötpotatisfritters och pistageaioli. Köttet var perfekt stekt, även om jag tyckte att det mer liknade biff än entrecôte. Tyvärr kunde jag inte njuta av köttet eftersom smaken av chutneyn totalt dödade all smak det fina köttet hade. Dessutom hade de lagt på en rödvinssås som var så söt att det nästan krullade sig på tungan, en  sötma som bara förstärktes av sötpotatisen. Obalans kan man enkelt uttrycka rätten. Vi smakade också en duo i lax med tamarind och mango- chili, där tamarinden var alldeles för sur och mangon var alldeles för söt. Återigen dränktes råvaran i för mycket smaker. Laxen var dessutom placerad på spenat med en kassavarotsrösti under. Hur ska man lyckas behålla krispigheten i en rösti om man lägger blöt spenat ovanpå?




Servicen var bra, men charmlös. Exempelvis fick vi bra rekommendation av vin från vår servitör. Charmen var nog dock det jag saknade mest på Cloud Nine, och då syftar jag inte enbart på musikvalet. Lunchcafeteria salt- och pepparkar vid bordet, extremt tråkig storpacks-tvål i badrummet samt trista tryfflar till kaffet.



Enkelt sätt får nog obalans och charmlöshet vara de ord som får sammanfatta mitt besök på Cloud Nine. Plånboken blev ganska mycket lättare också då det inte är speciellt billigt.

Kommentarer
Postat av: Nena

Kom forbi for att onska en Glad Pask!! Kramisar:)

2011-04-23 @ 11:42:18
URL: http://www.paradiserecipe.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen