Tillbaka på Marie Laveau
För ett tag sedan besökte jag Marie Laveau på Hornsgatan på Söder och eftersom jag trivdes så bra förra gången tänkte jag att jag nu skulle göra ett återbesök. Dessutom hade jag hört talas om deras fläsksida, (marinerad, kokad i sin marinad, glacerad och långkörd i ugn...) och den var ju tvungen att testas!
Maten på Marie Laveau är inspirerad från den amerikanska södern, Creole- och cajunmat står i fokus. Detta innebär spännande kryddningar och udda ingredienser, t ex friterade grodlår, som tyvärr legat för länge i fritösen och mest smakar hårtfriterad kyckling. "Crunchy frog" som Monty Python skulle sagt. En hel ungtupp beställdes in av sällskapet och visade sig vara en riktigt trevlig upplevelse. Vi testade även crabcakes och kryddiga Louisiana shrimps.

Crunchy frog
Fläsksidan var lika fantastisk som ryktet sade. Mör på gränsen till att falla ihop med en lite knaprig yta som gav variation i konsistens. Tallriken var i sig inte så aptitretande, en svart klump kött, men när man lät kniven falla igenom köttet var det ren matglädje. Kanske nästan lite väl mycket matglädje, hela sällskapet var så otroligt mätta efter varmrätten att vi nästan inte kunde röra oss. Ett tips kan vara att skippa de halvmediokra förrätterna och bara satsa på varmrätt. Mätta kommer ni bli i alla fall och det finns massor med roliga tillbehör att beställa in till maten.

Fläsksida
Stämningen är fortfarande lika trevlig och servicen är klanderfri. Man känner sig välkommen och omhändertagen på ett chosefritt sätt. Men framförallt är Marie Leveau prisvärt! Maten är inte speciellt dyr och man blir mätt.

Ungtupp

Crabcake

Louisiana shrimps
Maten på Marie Laveau är inspirerad från den amerikanska södern, Creole- och cajunmat står i fokus. Detta innebär spännande kryddningar och udda ingredienser, t ex friterade grodlår, som tyvärr legat för länge i fritösen och mest smakar hårtfriterad kyckling. "Crunchy frog" som Monty Python skulle sagt. En hel ungtupp beställdes in av sällskapet och visade sig vara en riktigt trevlig upplevelse. Vi testade även crabcakes och kryddiga Louisiana shrimps.

Crunchy frog
Fläsksidan var lika fantastisk som ryktet sade. Mör på gränsen till att falla ihop med en lite knaprig yta som gav variation i konsistens. Tallriken var i sig inte så aptitretande, en svart klump kött, men när man lät kniven falla igenom köttet var det ren matglädje. Kanske nästan lite väl mycket matglädje, hela sällskapet var så otroligt mätta efter varmrätten att vi nästan inte kunde röra oss. Ett tips kan vara att skippa de halvmediokra förrätterna och bara satsa på varmrätt. Mätta kommer ni bli i alla fall och det finns massor med roliga tillbehör att beställa in till maten.

Fläsksida
Stämningen är fortfarande lika trevlig och servicen är klanderfri. Man känner sig välkommen och omhändertagen på ett chosefritt sätt. Men framförallt är Marie Leveau prisvärt! Maten är inte speciellt dyr och man blir mätt.

Ungtupp

Crabcake

Louisiana shrimps
Kommentarer
Postat av: Björn
Tack för senast! Mumsigt var det och recensionen var det inget fel på heller.
Trackback