Tapas - den ultimata mysmaten!

Att servera en massa små-rätter och ha en plockväll är ett väldigt trevligt sätt att umgås. Antingen som förrätt eller som en hel måltid, så stimulerar små-plock trevliga samtal på ett chose-fritt sätt. Massa mat, massa vin och trevligt sällskap är det ultimata sättet att umgås! Man kan hitta på lite vad som helst. Gå till affären och låt dig inspireras...



Detta serverade jag:

Lufttorkad skinka
salami och ölkorvar
ostfyllda oliver
friterad feta-ost
baconlindade dadlar
Bruschetta med rökt sik, creme fraiche och stenbitsrom

Friterad feta


1 pkt god feta
mjöl
ströbröd
2 ägg
chilipulver
koriander

Blanda chilipulver och hackad koriander med ströbröd. Knäck och vispa till äggen. Häll upp mjöl på en tallrik. Dubbelpanera fetan genom att först doppa den i mjöl, sedan äggen och sist ströbrödet. Se till så hela osten är täckt.





Hetta up en kastrull med matolja eller friteringsolja. Testa oljans temperatur genom att lägga i en brödbit. Den ska bubbla ordentligt men inte bli för brun på en gång. Se till att ha ett lock till kastrullen bredvid, utifall att det skulle börja brinna. Försök ALDRIG släcka brinnande olja med vatten!!! Kväv med locket istället.

Fritera osten tills den får en fin färg.



Baconlindade dadlar


Ta ur kärnorna ur de torkade dadlarna. Linda bacon runt och stick en tandpetare igenom. Grilla av i ugn till de har bra färg, eller stek i en stekpanna.


Rökt sik på bruschetta (svensk tapas!)



Skär baguette i sneda skivor och häll på lite olivolja, salt och peppar. Grilla av i ugnen tills de har fin färg. Lägg på rensad rökt sik, creme fraiche och stenbitsrom. Dra ett par drag med pepparkvarnen.

Kommentarer
Postat av: Mattias

Fantastiskt gott och trevligt! Stort tack! :)

2010-03-14 @ 16:36:03
Postat av: cura emorroidi

Friterad feta låter gott. Har testat friterad Mozzarella det är med jättegott.

2010-06-30 @ 12:15:01
URL: http://www.it.hemapro.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen