Vitlökspuré
En enkel, god och trevlig puré, eller créme, att servera till det grillade köttet! Vitlök blir milt och gott när den har rostats och passar bra till lamm, kyckling och oxe.


2 hela vitlökar
1/2 citron
1 skvätt olivolja
1 dl grädde
salt o peppar
1 msk honung
2 stjälkar timjan
lägg vitlökarna i ett foliepaket, skalen kan vara kvar på, tillsammans med timjan, citron och olivolja. Stoppa in paketet i ugn på ca 200 grader i ungefär 20-30 minuter, eller tills vitlöken känns mjuk. Plocka sedan ur vitlökarna ur sitt skal och lägg dem i en kastrull. Häll över oljan från folien samt grädden och koka ihop i ungefär 3-5 minuter. Mixa sedan allt och smaka av med salt, peppar och honung.
1/2 citron
1 skvätt olivolja
1 dl grädde
salt o peppar
1 msk honung
2 stjälkar timjan
lägg vitlökarna i ett foliepaket, skalen kan vara kvar på, tillsammans med timjan, citron och olivolja. Stoppa in paketet i ugn på ca 200 grader i ungefär 20-30 minuter, eller tills vitlöken känns mjuk. Plocka sedan ur vitlökarna ur sitt skal och lägg dem i en kastrull. Häll över oljan från folien samt grädden och koka ihop i ungefär 3-5 minuter. Mixa sedan allt och smaka av med salt, peppar och honung.
Kommentarer
Trackback