Rostad paprikaaioli

Kalla såser är det bästa tillbehöret till grillad mat. Här är ett enkelt tips på hur man gör en sås som passar både till kött, fisk och kyckling. En rostad paprikaaioli med en härlig sötma från paprikan.



1 röd paprika
2 klyftor vitlök
1,5 dl majonäs
1 lime
några droppar tabasco
cayennepeppar, svartpeppar och salt

Rosta av paprikan i ugnen genom att lägga in den på en oljad plåt i 250 grader tills den börjar bli ordentligt svart. Lägg den sedan på en djup tallrik och dra plastfolie över. När den har svalnat något går nu skalet att dra av utan problem.


Kör paprikan längre än jag gjorde. Den ska bli rejält svart...

Rensa paprikan från frö etc och kör den i matberedare tillsammans med vitlöken och limesaft. Blanda upp med majonäsen och smaka av med tabasco, cayenne, salt och peppar. Smaka hela tiden så du får den styrka du önskar...

Smaklig måltid!


Kommentarer
Postat av: morsan

MAJONNÄS!!!!

2010-07-21 @ 12:24:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen