Laxroulader med örtfyllning


En förrätt som ser lite avancerad ut, men som faktiskt är mycket enkel att göra är laxroulader. Dessutom smakar de fantastiskt gott!


ca 6-8 personer.

300 gr kallrökt lax i skivor
250 gr philadelphia
1 knippe örter t ex basilika, dill eller persilja
citron
salt o peppar
Plastfolie

Mixa samman philadelphian med örter, lite pressad citron, salt och peppar till en jämn smet. Har du ingen matberedare går det också bra att hacka örterna och blanda dem i färskosten...

Ta sedan en stor bit plastfolie och lägg den på en plan yta, ca 50cmx40. Lägg ut laxskivorna i ett jämnt lager och bred sedan försiktigt ut örtsmeten över hela laxen. Sen rullar man nästan som man rullar sushi (om man nu har rullat sushi, förstås). Man tar tag i plastfoliens nedre del och får laxen att rulla ihop till en rulle. Nu har man alltså en rulle med lax som ligger ovanpå plasten... Rulla sedan plasten runt allt och ta tag i plastens ändar och rulla allt mot skärbrädan tills det blir en ganska fast "korv". Mycket rullande blir det, men det är mycket enklare än vad det låter!

Lägg in rullen i frysen några timmar så går det mycket lättare att skära den snyggt i skivor. Servera med lite sallad och en klick rom. Smaskens!

Kommentarer
Postat av: Carin

Har du provat med pepparrot?

2009-11-14 @ 13:58:34
Postat av: Boel

Pepparrot skulle absolut fungera!

2009-11-14 @ 16:06:51
URL: http://battremedbacon.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen