Chokladpannacotta

Världens enklaste dessert att göra. Koka lite grädde och socker, ner med gelatin. Smaksätt lite som man känner. Enkelt och gott! Här har jag gjort den med mörk choklad och lagt på körsbärsmarmeladen med vanilj jag gjorde i somras. Choklad och körsbär är en klockren kombination!



ca 4 port

5 dl grädde
1 vaniljstång
1 dl socker
150 gr mörk choklad
1,5 blad gelatin

Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Koka uppgrädden med socker och delad vaniljstång. Finhacka chokladen. När grädden kokat upp, ta av den från plattan och lägg i gelatinet. Låt grädden svalna något så den kommer under 65 grader och lägg sedan i chokladen. Rör om tills chokladen smält helt och häll sedan upp i serveringsglas. Ställ i kylen tills pannacottan stelnat, ca 2 timmar.

Kommentarer
Postat av: Ann-Sofi MATSAFARI

Så supersmarrigt:) Jag älskar choklad men har aldrig ätit chokladpannacotta, fy på mig;-)

2012-03-07 @ 16:27:53
URL: http://matsafari.matmolnet.se
Postat av: Anna Hansson - barnboksförfattare

Gott! :)

2012-07-08 @ 20:07:03
URL: http://annahansson.n.nu
Postat av: Ninni - Foto & Vardag

läckert =)

2012-07-11 @ 11:52:16
URL: http://ninnzanlee.blogg.se/
Postat av: Felicia

Vad gott det såg ut måste testa! Senast jag gjorde pannacotta hade jag vanilj med hallon, super gott :)

2012-07-11 @ 17:46:36
URL: http://chokladdagboken.blogg.se/
Postat av: Gus

Klassisk smakkombination! Ser fram emot att prova den, då efterrätter är min svaga punkt!

2012-07-12 @ 20:53:08
URL: http://gus.blo.gg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen