Balsamicoinlagda fikon




Blir så inspirerad att sylta och safta så här års, men jag har ingen tillgång till trädgård eller hemmaodlade grönsaker, så man får ta vad ICA erbjuder... Nu erbjöd de billiga fikon, så det blev balsamicosyltade fikon. Jättegott med en klick grädde eller som tillbehör till starka ostar!

4-6 fikon
2 dl vatten
2 dl socker
1/2 dl balsamvinäger
natriumbenzoat eller atamon för hållbarhet och behandling av konservburk

Koka ihop en sockerlag med sockret och vattnet, låt det koka i ca 10 minuter för att recucera lite. Häll i vinägern, koka upp och smaka av lagen. Dra av från plattan och lägg i tvättade och rengjorda fikon. Låt det hela ligga och svalna lite. Följ instruktionerna på förpackningen för natriumbenzoatet eller atamonflaskan. Häll sedan upp i fina burkar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen