Tranans Bar

En trappa ner från Tranan ligger den källare och musikpub som alltid är full med folk. Min pojkvän har kommit hit så länge han har fått gå på krogen. De flesta vasastan-människor har nog besökt denna lokal minst en gång, och förmodligen fler. Men hur många har ätit där? Jag hade aldrig gjort det tidigare men en kall onsdagkväll begav vi oss ner i källaren för att prova maten.

Man beställer i baren från en barmeny, som har klassiker som köttbullar, rimmad lax, råraka, falukorvsmacka och Biff Rydberg. Priserna är ganska höga för att vara en barmeny, men maten är vällagad, köttbullarna berömda och stämningen är härlig. Till Tranan går man nog mest för att lyssna på musik och dricka öl och vin, men råkar man vara hungrig, kan man med fördel även äta.


Jag åt en riktigt god råraka med sikrom, gräddfil, rödlök och gräslök som var precis så krispig som den skall vara. De övriga i sällskapet smaskade på isterband, som var väldigt bra, rimmad lax, en steak sandwich, som tydligen var bättre förr, samt en chevre chaud-sallad.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen