Bonbon

Vissa kvällar har man bara tur. Av en slump kan man hitta nya smultronställen. Efter ett biobesök igår var vi lite sugna på tapas och bestämde oss för att besöka ett nyöppnat ställe på Kungstensgatan. Stället heter Bonbon och har ett helt underbart koncept. Istället för menyer presenteras de små rätterna vid bordet i omgångar under kvällen. Man plockar det man är sugen på och för varje rätt, som kostar 45 kr, får man en glaskula i en skål. Rätterna är små, men otroligt goda och vällagade. Man blir hela tiden frestad att prova fler, så man kan räkna med att bli sittande ett tag...Bland smårätterna, som varierar för varje dag, kunde man hitta en helt otrolig ankleverpaté med griskind, äpplen och pimento. Smaker som blandas ihop i munnen till det mest otroliga bröllop du varit på. Andra höjdpunkter var en toast Pelle Janzon, med hängmörad biff forellrom och äggula, en kul och ovanlig smakkombination, konfiterat rostbiffslock med ramslök och avocado, kalvbräss med king oyster och ankleverindränkta baguettbitar, kingcrab med aioli och friterad persilja.

Eftersom besöket var spontant hade jag inte min kamera med mig, så alla bilder är tyvärr tagna med mobilen, men ni kanke kan få en aning om hur fina alla maträtter var.
Trots att maten är väldigt "fine dining" har Bonbon en opretantiös miljö. Vinet serveras i glas utan fot, servitrisen är glad, personlig och kunnig, gästerna skrattar och stortrivs... Det är helt enkelt ett ställe att träffas, trivas och njuta tillsammans med goda vänner. Jag kommer definitivt att komma tillbaka!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen