Världens enklaste dessert

Pannacotta måste nog vara den enklaste desserten man kan göra. Det tar ungefär fem minuter, plus tid i kyl, och sedan har man en härlig dessert som lägger sig som bomull kring hjärtat (och höfterna...).

Vit choklad-pannacotta med bärkompott



4 port

4 dl grädde
1 dl socker
1 vaniljstång
100 gr vit choklad
2 gelatinblad

Bär
socker

Koka upp grädden med socker och urgröpt vanilj. Lägg gelatinbladen i blöt. När grädden kokar lägg i den urkramade gelatinen och vispa. Ställ kastrullen åt sidan och bryt ner chokladen och rör runt. Häll upp i glas och ställ in i kylen i minst 4 timmar.

Koka ihop valfria bär (t ex hallon och blåbär) med socker och kanske en gnutta vaniljsocker och småputtra på svag värme till önskad konsistens.

Färdigt! Enklare än så blir det inte. Lätt att göra till många!

Kommentarer
Postat av: Karin

Jag har nyligen testat att göra pannacotta med Gelésocker Multi som gör att pannacottan blir ännu mer snabblagad. Bara 30 sekunders koktid.



En annan och kanske större fördel, är att gelésockret är vegetabiliskt. Då kan man servera denna underbara efterrätt även till vegetarianer.

Postat av: Monica

Jag är så innerligen trött på pannacotta. Visst det är gott men inte hela tiden och jämt! Måste vara den vanligaste efterrätten just nu! Överallt denna pannacotta!

2010-03-11 @ 13:53:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen