Melanders brasseri

En kväll på Melanders brasseri på Dalagatan börjar med att man på vägen in i restaurangen passerar en vacker fiskdisk där skaldjur ligger och trängs med fiskar. Det sätter en i stämning för vad som ska komma. Melanders är mycket fisk, men det finns även några kötträtter på menyn för den fisk-rädde. Man möts av trevlig och kunnig serveringspersonal, som förutom några små missar, t ex att vi fick fråga efter bröd, eller att de kunde ha frågat om vi ville ha något att dricka medan vi läste menyn, skötte sig mycket bra. Priserna är väl tilltagna men kvaliteten på maten motsvarar de ganska höga förväntningarna.

Jag började kvällen med en klassisk silltallrik med öl och en Bäska droppar. Sillarna var goda, en örtsill och en senapssill men det som stod ut var den enbärsgravade strömmingen som var fantastiskt god.Till huvudrätt valde jag dagens fisk som var en hälleflundra med skirat smör och pepparrot, enkla tillbehör som passar utmärkt till. Fisken var väldigt vällagad och fantastiskt god. En rejäl bit fisk som sköjdes ner med et gott vitt österikiskt vin.
De övriga i sällskapet smaskade glatt i sig hummer, rökta räkor och musslor.Allt som allt var det en mycket trevlig kväll. Kanske inte stans mest prisvärda restaurang, men helt klart värt ett besök om man vill fira lite extra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen