Jordärtskocksoppa med pilgrimsmussla


Jordärtskockan är fantastisk. En liten, ful knöl är den men med en underbart mild och härlig smak. Passar utmärkt att göra soppa eller puré på. Denna gången lyxade vi med pilgrimsmusslor, men en billigare variant är att toppa med lite rökt lax eller varför inte lite knaperstekt bacon?!?

4 port (som förrätt, 2 port som huvudrätt)

400-500 gr jordärtskocka
2 dl grädde
1 gul lök
salt, vitpeppar
Pilgrimsmusslor

Skala jordärtskockorna och lägg dem i en kastrull tillsammans med den hackade löken. Fyll på med vatten och koka tills skockorna är mjuka. Häll då av hälften av vattnet och mixa sedan med mixerstav, eller häll i matberedare, till en slät smet. Häll på grädden och koka upp igen. Smaka av med salt och peppar.

Stek pilgrimsmusslorna i het panna i någon minut på varje sida. Servera!


Ringla lite olivolja, eller tryffelolja i soppan som dekoration!

Kommentarer
Postat av: Anja

Hej Boel,

Annamia skickade mig hit. Har skrivit av en del recept så nu ska jag laga mat. Hoppas allt är bra med dig, vill du komma hem till mig på inflyttnignsfest?

Kram Anja

2010-03-09 @ 11:07:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen