Stekt strömming

Stekt strömming är en riktig svensk klassiker! Bäst passar väl potatispuré till, men det går även bra med färsk potatis. Det är lite synd att göra mos när det finns så fin potatis... Dessutom går det inte att göra mos på den färska potatisen.



2 port

ca 16 strömmingsfiléer
rågmjöl
200 gr smör
dill
salt o peppar

tillbehör:
potatis, skirat smör och rårörda lingon

Blanda smör, dill, salt och peppar. Lägg upp hälften av filéerna med skinnsidan ner och klicka på en klick smör. Lägg de andra filéerna ovanpå dem. Vänd strömmingen i rågmjöl som ar lite saltat och pepprat. Stek filéerna i stekpanna med ordentligt med smör i ca 3 minuter på varje sida. Sedan är det klart för servering med potatis, skirat smör och för de som vill, rårörda lingon.










Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen