Gott smör till gott kött

Till allt grillat kött man äter under sommare är det gott med ett enkelt smör istället för tjocka, tunga såser. Kött, sallad och ett smör, mycket mer än så behövs inte.

Till kalventrecôten vi åt under midsommarhelgen åt vi ett smör med soltorkade tomater och citron. Citron är en mycket bra krydda till kött som ger en fräschör och balanseras bra av sötman i de soltorkade tomaterna.



Till en rulle som räcker till ca 10 portioner

400 gr rumstempererat smör
1 citron
ca 1 dl finhackad soltorkad tomat
salt och peppar

Riv skal från citronen och blanda det med smöret och tomaterna. Pressa i saften och blanda runt tills allt bundit ihop. Salta och peppra och smaka av.

Vill du ha den i en fin och smidig rulle, gör så här: Lägg ut en bit plastfolie, ca 40*40 cm och klicka ut smöret längs med ena sidan. Vik ihop den ett varv och försök trycka ut eventuella luftbubblor. Rulla ihop hela rullen och tag sedan tag i kanterna och rulla den mot skärbrädan tills rullen är tajt och hård.



Sedan är det bara att stoppa in den i kylen så den stelnar tills du ska lägga den på köttet... Man kan faktiskt också frysa det man inte äter upp om man vill spara den länge.


Kommentarer
Postat av: Anna mitt i maten

Tack för tipset! Jag ska ha stort kalas i helgen med grillbuffé och letar tillbehör, toppen!

2010-07-02 @ 08:43:33
URL: http://www.annamittimaten.blogspot.com
Postat av: Tobbe

Ville bara tipsa om den pågående tävlingen där du kan vinna en signerad kokbok... http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=109


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen