Äppel- och chilichutney

Jag tycker mycket om att servera chutney till mat. Sötman och hettan kompletterar kött och fisk på ett bra sätt, det är vackert att servera och man kan spara den i kylskåp och äta kall i flera dagar. Idag gjorde jag en chutney med äpplen och chili som var jättegod tillsammans med de fina fläskkotletterna från Nibble gård jag hittade i affären.



Äppel- och chilichutney

3 stora, röda äpplen
1/2 rödlök
1liten bit ingefära
1 chili
1 kanelstång
2 dl socker (gärna rörsocker eller farin)
1 lime
balsamico
svartpeppar och salt


Hacka äpplen och rödlök grovt. Hacka även chilin i små bitar. Riv ingefäran och ta av cest från limen. Lägg limecest och pressad lime ihop med chili, ingefära och socker i en kastrull och låt allt socker smälta och koka lite tills det får en fin karamellfärg. Tillsätt då äpplen, rödlök, kanelstång och en liten skvätt balsamico och en liten skvätt vatten. Salta lite och mal över svartpeppar och låt allt koka tills äpplena har släppt sin vätska, ca 30 minuter.


Låt den svalna lite innan servering. Chutneyn kan ätas ljummen eller kall. Gott till fläsk eller fågel!


Kommentarer
Postat av: Morsan

Namsdagmiddag??? Eller?

2010-01-27 @ 13:11:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen