Stekt fläsk med löksås

Det behöver inte vara besvärligt att laga god mat... En av de godaste maträtter jag vet är vanligt, hederligt stekt fläsk med löksås. Sötman från löken balanserar sältan från fläsket på ett fantastiskt sätt. Enkel husmanskost när den är som bäst! Viktigt att tänka på är att inte snåla med såsen. Rejält med sås att blanda upp med potatisen och sen är det bara att smaska!



Löksås 2-4 port

2 stora gula lökar
4 dl mjölk
smör
salt
vitpeppar
mjöl

Hacka löken ganska grovt och stek i en kastrull med smör. Löken skall inte brynas, utan bara svettas. Häll efter ett par minuter på mjölken och låt allt koka upp. Smaka av såsen med salt och vitpeppar och red sedan av med mjöl som är uppblandat med vatten till såsen har en tjock, simmig konsistens. Låt såsen puttra under ytterligare några minuter för att koka bort mjölsmaken. Sedan har du en fantastisk sås att servera med knaperstekt fläsk och kokt potatis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen