Lövbiff, fylld med senap, ost och ättiksgurka

Lövbiff är kanske inte den allra roligaste köttbiten, men det är ganska roligt att fylla den med skojiga saker. Man kan hitta på lite vad som helst, men den här gången valde jag att fylla dem med en gegga med dijonsenap, lök, ättiksgurka och ost.


4 port

8 skivor lövbiff
3 äggulor
2 rejäla matskedar dijonsenap
1 sked färskost med pepparrot (kan uteslutas, råkade ha i kylen bara)
1/2 finhackad gul lök
2-3 msk hackad ättiksgurka (eller saltgurka, ta vad du har i kylen...)
1 dl riven ost

Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen. Torka av och salta och peppra lövbiffarna. Klicka ut ungefär en matsked av gegget på ena halvan av köttet.


Vik över andra halvan och fäst med tandpetare. försök hålla köttet så intakt som möjligt, spricker det lite gör det inte så mycket, men försök hålla ihop det. Gör likadant med alla andra bitar.




Stek sedan köttbitarna i en väldigt het stekpanna i 2 minuter på varje sida. Om du måste steka dem i omgångar så stoppa in de färdigstekta på låg värme i ugnen så länge.


Dra ur tandpetarna innan servering och servera med t ex klyftpotatis och en sallad. Jag gjorde ett café de paris-smör till men det kändes nästan överflödigt... Smaklig spis! Servera gärna en trevlig ljus lager till. Jag kan rekommendera Nils Oscars God Lager (nr 1305).


Kommentarer
Postat av: Mamma

Om man trycker till kanterna ORDENTLIGT behöver man knappast ha några tandpetare...Naturligt köttklister!

2010-03-01 @ 09:26:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen