Entrecôte med chimichurry och potatiskaka med prästost

Nu när jag är tillbaka i verkligheten har jag äntligen hunnit laga lite mat. Igår blev jag sugen på att göra en chimichurry, en argentinsk örtsås som passar utmärkt till kött. Såsen är lite  som en salsa verde eller en pesto, fast fräsch och med lite bett.

Hade tänkt köra potatiskakan i ugn, men det visade sig att min ugn var stendöd och bara plattorna fungerar, så då får man helt enkelt tänka om och istället körde jag den i stekpanna. Det gick bra det med...



2 bitar Entrecôte
smör

400 gr potatis
200 gr lagrad prästost
1 gul lök
2 klyftor vitlök
salt o peppar

1 dl finhackad persilja
1 dl finhackad oregano
1/2 gul lök, finhackad
2 klyftor vitlök, pressad eller finhackad
1/2 tsk dijonsenap
1 grön chili, finhackad
1 1/2 dl olivolja
3 msk vinäger
salt o peppar

Börja med chimichurryn. Blanda ihop örter, lök och chili. Häll på senap, olja och vinäger och blanda runt ordentligt. Låt stå i någon timme och smaka sedan av med salt och peppar.

Vidare till potatiskakan. Riv potatisen på grova sidan av rivjärnet. Skiva lök och hacka vitlöken. Riv osten. Blanda ihop alla ingredienser och salta och peppra. Vill du köra kakan i ugn, så pressa ut allt i en springform och ställ den i ugnen i 225 grader i 30 minuter. Vill du köra i panna så häller du ut allt i en oljad stekpanna på medelvärme och trycker till den. Låt den stå i 15 minuter, försök lossa lite under och längst med kanterna ibland. Sedan är det dags att vända den... Ta en stor tallrik och lägg över kakan. Vänd hela stekpannan uppochner medan du håller fast tallriken.Akta så du inte får varm olja på dig! Peta loss kakan om den fastnat. Ställ tillbaka pannan på värmen, lägg i lite mer olja och fös sedan över kakan igen och stek i ytterligare 15 minuter.

Salta och peppra entrecôten. Stek den i smör och olja i ca 3 minuter på varje sida. Ös gärna med smöret under stekningen. Låt vila 5 minuter innan servering.




Kommentarer
Postat av: Nena

otroligt smaskigt, kommer garna over pa en middag:))

2010-08-09 @ 17:28:49
URL: http://www.paradiserecipe.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen