Kött med sås

Vad är egentligen godare är kött, potatis och sås? Det är mat man längtar efter, mat man blir glad av, mat man känner igen. Häromdagen gjorde jag rostas med hasselbackspotatis och ädelostsås. Enkelt, snabbt och väldigt gott!



2 port.

ca 300-400gr kött, t ex rostas, oxfilé eller biff

6 potatisar
smör
ströbröd
salt och peppar

2 dl grädde
ca 100 gr ädelost av en god sort
några droppar balsamvinäger

Skala potatisen och skär i tunna skivor nästan ända ner, men så den fortfarande hänger ihop. Vissa lägger potatisen i en träsked, andra mellan två skärbrädor. Själv tycker jag att det går lättast på frihand, är man bara lite försiktig så går det bra, men kör på det sätt som passar dig bäst. Lägg potatisen i en smörad, ugnssäker form. Pensla med smör och strö ströbröd, salt och peppar över. Stoppa in potatisen i ugnen i ca 40 minuter, tills den fått fin färg och känns färdig i mitten.

När potatisen är nästan klar, smält ner ädelosten i grädden i en kastrull tillsammans med lite balsamvinäger och salt och peppar.

Värm en stekpanna med smör och olja. Stek köttet ett par minuter på varje sida och låt det vila i ca 5 minuter innan du serverar. Voila, en enkel och god middag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen