Gastronord 2010

Har idag gått runt i ca 5 timmar på branchmässan Gastronord med matutställare från hela världen. Det är enormt roligt att gå runt och smaka, lukta känna och prata om mat. Få en liten aning om vad som händer i matvärlden och vart trenderna är på väg. Det man kan säga är att, föga förvånande, håller eko-trenden i sig. Det snackas mycket om ren mat. Miljötänket och det närodlade är ständigt närvarande. Maten skall även vara utan tillsatser och utan socker. Konserveringsmedel är som en svordom som man inte vågar säga högt.

På mässan kan man hitta allt från högt till lågt. Friterade ostbollar och färdiga nachosåser trängs med långsamväxande svarthöns, lagrade franska ostar och vildsvinskorvar. Det som dock var extremt tråkigt var att jag bara hittade bacon i en enda monter!!! Är baconen omodern? Jag kan inte tänka mig det. Var och vareviga krog har knapriga fläsksidor på menyn... Vari ligger denna brist på bacon på mässan?

Mässan i bilder:






Fantastisk chokladfontän!



Skulptur helt i choklad





Glass!



Fantastiskt kött hos Johan i Hallen





Sån här skörd med gratisprover kan man lyckas få med sig hem från mässan!
Gratis är gott, även om det är färdig bearnaise...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen