Vitvinszabaione - godis till fruktsallad

Om det är så att man tycker att fruktsallad är en alldeles för nyttig dessert så kan man fetta till det lite genom att hälla en god vitvinszabaione på. Det gjorde jag i helgen och det smakade alldeles utmärk efter den gräsliga öl- och apelsinsoppan (som jag skrev om i förra inlägget)!

6-8 pers

6 ägggulor
1 dl socker
1 dl vitt vin
saften av en halv citron
citroncest

Vispa ägggulor och socker till det blir vitt och pösigt i en skål. Flytta över till ett vattenbad och häll i vinet, citronsaften och cesten och rör tills krämen tjocknar och blir skummig.



Sedan är det bara att lägga upp den på en fruktsallad innehållandes just dina favoritfrukter! Enkelt och smaskigt...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen