Top Chef

Har precis sett finalen på den senaste, och mat-mässigt bästa, säsongen av Top Chef. Den maten som de tävlande presterar under enorm stress är häpnadsväckande och otroligt inspirerande.


En av de tävlande, Kevin; är en riktig fläsk-älskare och det han kan göra av en gris är enastående. I detta avsnitt lagade han en dessert med choklad, banan och bacon som faktiskt verkade väldigt, väldigt god. Det kanske är dags för baconet att börja vandra in i desserternas värld?

= SANT???



Ska inom kort skapa lite tryfflar inför jul och har nu börjat fundera på att göra en bacon-tryffel, rullad i mortlad bacon. En annan tryffel jag vill göra är en whisky-tryffel med dekorerad med havssalt, men frågan är vilka andra sorter jag ska göra...

Har du några roliga, galna eller bra idéer på tryffelsmaksättning?

Kommentarer
Postat av: Anonym

bacontryffel låter spännande!

2009-12-11 @ 18:28:32
Postat av: Johan

Getost är en riktigt hit. "Spännande" är den vanligaste kommentaren från gästerna. Inte en smak för alla.

Postat av: Boel

Låter intressant med getost... Kanske man kan kombinera getost och bacon? Eller det kanske blir lite väl mycket...

2009-12-12 @ 02:31:29
Postat av: Bosse

Getost och bacon borde vara intressant. Kanske med den horribla getosten från Raftsjöhöjden?

2009-12-13 @ 10:40:53
URL: http://bossesmat.blogspot.com
Postat av: Bosse

Eller göra ganachen med baconflott och sen rulla tryffeln i Colemans senapspulver?



En öltryffel med Liberty Ale kanske?

2009-12-13 @ 10:44:50
URL: http://bossesmat.blogspot.com
Postat av: Carin

Flott och senapspulver???? Till choklad??? Låt poss inte gå till överdrift nu...

2009-12-27 @ 14:57:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & dryck bloggar
Bloggportal länksamling
Matbloggstoppen